You need a car?

What are you waiting for?

Foretag en reservation
Du bedes oplyse følgende:

Afhentnings dato:
Afhentningssted:
Afleverings dato:
Afleveringssted:

OM KRETA

Kreta er det sydligste område i Grækenland og Europa og hjemsted for Europas første civilisationer. Med sin smukke, kontrastfyldte natur og rige kulturarv tilbyder Kreta enhver besøgende et utal af muligheder for at få sit livs ferieoplevelse...
Kreta er Grækenlans største ø beliggende mellem det Ægæiske og det Libyske hav. Her mødes øst og vest, Afrika og Europa.
På grund af sin strategiske beliggenhed har Kreta til alle tider været efterstræbt af konkurrerende magter. Øens geografiske beliggenhed har bragt den i kontakt med forskellige civilisationer, der hver har sat deres præg på Kretas særlige kultur. Kretenserne er berømte for deres gæstfrihed (Xenios - Zeus, gæstfrihedens gud, blev født på Kreta), for deres fædrelandskærlighed og stærke traditioner.
Det er øen, der har det hele. Høje bjerge (Psiloritis, Lefka Ori, Dikti), vidunderlige strande ud til de kretensiske og libyske have. På Kretas frugtbare jorder dyrkes de berømte kretensiske citrusfrugter og øens endeløse olivenlunde producerer den fine kretensiske olivenolie, ligesom øen også er kendt for sin vinproduktion. Og overalt finder man historiske monumenter, der minder om øens rige historie.
Kreta er administrativt opdelt i fire præfekturater (Chania, Rethymno, Heraklion, Lasithi). Alle er et besøg værd. Nærmest enhver by eller landsby på øen tilbyder oprindelig skønhed og kulturelle seværdigheder.
Og når man udforsker øen, kan man overalt finde indkvartering på såvel luksushoteller som ferielejligheder og enkle værelsesudlejninger. Sammen med den allestedsnærværende gæstfrihed danner de rammen om uforglemmelige ferieoplevelser. Traditionel musik og dans har en lang og rodfæstet tradition på Kreta. Nyd et glas raki (kretensisk drue-'snaps') med de lokale på tavernaen og lyt, når der synges 'mantinada' (en særlig kretensisk type sang) og tag alle indtrykkene med dig hjem som nogle af dine bedste rejseminder.

scroll up